keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Haltuunottoa, onko sitä?

Käytiin treenaamassa HAU:n huippisryhmätreeneissä Juhalla Agilityakatemiassa taas pitkästä aikaa. Ai, että teki hyvää tempoa menemään. :) Olin odottanutkin masokistista treeniä jo useamman viikon. Täytyy myöntää, että turpiin tuli. Tämä siis kaikessa erinomaisuudessaan! Treeni ei ollut liian pitkä, 25 estettä. Alkuun sai vääntää kolme valssia, onneksi ollaan treenattu ennakoivia valsseja nyt aika paljon ja ne alkavat sujumaan jo suhteellisen kivasti. Pointtina Juha sanoi, että minun pitää lähteä liikkeelle nopeammin. Ennakoin oikea-aikaisesti, mutta jotenkin vähän jään paikalleni jumittamaan ja siitä syystä kaarros valahtaa hypyn takana. Aivan loogistahan tämä on. Heti, kun merkkasin valssin, vaihdoin suuntaa ja lähdin forcella liikkeelle, toimi Beakin ajatuksen voimalla. Hyvä fiilis!

Radassa oli yksi meille lähestulkoon ylitsepääsemättömän vaikea kohta. U- putkeen lähetyksen jälkeen oli työnnettävä koira hypylle, mutta kuitenkin pidettävä koiraa vastaisessa lapasessa, ettei se lukisi tyrkylläolevaa ansaestettä. Äh, liian vaikeaa! Vaikka kuinka käänsin yläkroppaa, huusin, kiroilin ja kutsuin, ei neiti-B tullut käteen.

Kuvassaolevan numero 3:lle oli tehtävä ikäänkuin päällejuoksupersjättö (saksalaisen joku muoto?), koska rata jatkui suoraan kahden esteen verran, jonka jälkeen tuli takaakierto+poispäinkääntö.

Kuten arvata saattaa, kiirehän tuossa tuli. Bea oli koko ajan ansaesteellä. Saimmekin läksyksi treenata vastakäden haltuunottoa lelulla jne. käyttäen ansaesteitä. Ihan lähtien liikkeelle paikaltaan.  Tehtiin lukuisia toistoja, joista muutama onnistunut "vahinkolaukaus," toisinsanoen oikea-aikainen ohjaus. ;) Tuossa vain ei voinut ohjaaja kovin paljoa edistää, koska muuten koira ei olis hakenut estettä nro 2. Samalla oli kuitenkin kova kiirus eteenpäin. Puolivalssista ei olis tuossakohtaa ollut mitään apua. Saatiin nyt sitten tehtyä (vastoin kaikkea järkeä) jaakotuksella tuo 2-3. En pidä ideasta sinänsä, sillä jaakotusta pyrin käyttämään vain oikeasti tiukkoihin kääntöihin, mutta saatiinpahan onnistumisia ja Bea pois vääriltä poluilta. Koira kun tuppaa oppimaan väärätkin asiat niin nopeasti... Erinomainen treeni kyllä ja hiki tuli! Ei muuta kuin läksyjä tekemään. Meillä on nyt kotijumppaa, hyppytenkiikan saralla tasasarjaa ja haltuunottoja läksyvihkossa. Tästä on oikein hyvä jatkaa! :) Cindyn kanssa pitäis kyllä edelleen nostaa kuntoa, (kuten Beankin ja ennenkaikkea ohjaajan!!). Eli juoksulenkitkin pitäis taas aktivoida.

Treeni-intoa ja palataan!






1 kommentti:

  1. Jep, millon lähetään juoksulenkille?? Nimim. hapottaa vieläkin. :D

    Ja rapsut vielä neiti B:lle ja C:lle! <3

    VastaaPoista