lauantai 16. marraskuuta 2013

Ihan ite(kö)?

Koira vilkuilee ohjaajaa esteiden välissä, vaikka ohjaaja sanoo "eteen!" Koira juoksee ohjaajan perään ja ohittaa esteen. Huolimatonta ohjausta? Voipi olla. Mutta voi olla myös kyse jostain ihan muusta. Mitäs, jos koira ei olekaan niin itsenäinen kuin luulen? Todennäköisesti. En ole nimittäin tajunnutkaan treenata koiralle itsenäisesti muita esteitä kuin rengasta! WHAT a dumbass. ;)

Sain käsiini erään treenin, joka pisti miettimään. Kisaavallekin koiralle erinomainen treeni, jossa oikeasti opetetaan koiraa tarjoamaan estettä "ihan ite." Etupalkkatreeniä tämä ei tietenkään korvaa, mutta tämä tukee ajatusta siitä, että on parempi ottaa väärä este kuin jäädä kyselemään ohjeita. Mitäs olit myöhässä! Heh.

Aloitin treenaamisen ja nyt kahden treenikerran (noin 10 min miettimisaikoineen kaikkineen per treeni) jälkeen olen melko vakuuttunut tästä! Minun rotuvalintani rajoittuvat FCI1-ryhmään, eli paimeniin. Ne ovat melko ohjaajaherkkiä ja -hakuisia. Omani ovat kaikki mallia "äiti, mennään yhdessä". Toki otan tässä kohtaa peilin kouraan, että miksi? Ollaan me saavutettu hienoja tuloksia ja sitäkin upeampia treenejä ja ratoja, en todellakaan tarkoita, että mun koirat olis missään nimessä epäkelpoja, päinvastoin! Objektiivisesti tarkastelenkin meidän ratatouhuja ja tässä kohtaa tulee Belgille eteen se, että sen itseluottamus ei ole ihan parhaimmasta päästä, joskin paranee ihan koko ajan ja sit tietoisesti treenataankin.

Kick on aivan mahtava hikke. Se haluaa tehdä oikein ja se näkyykin meidän ns. ratavarmuutena. Ei mitään katastrofaalisia virheitä tulekaan radoilla. Tahtoisin sen kuitenkin itse lukevan rataa sillä ajatuksella, että jos kuonon eteen tulee este, se suoritetaan ilman sen kummempia neuvotteluita tai kyselyitä mammalta. Tällä metodilla tarkoittaen siis, että jos minä en muuta ohjaustani, niin paahtakoot menemään! :)

Olen pitämässä tästä treenistä shelteille koulutuskerran Joulukuussa. Tämä treeni on kuitenkin ehkä ohjaajan mielestä hieman "tylsä", sillä koira tekee hommat ja ohjaaja palkkaa. Tämä sisältää jonkin verran myös teoriaa, jotta kaikki voivat pakata sessiosta eväitä reppuunsa ja jatkaa samalla idealla kotihalleilla! Koen kuitenkin tämän sitäkin arvokkaammaksi treeniksi. :) Joten, ESS:t tervetuloa mukaan! Treenisessiossa treenaillaan eri esteille metodia ja tehdään koiran ehdoilla.

"Joko voidaan aloittaa?!"

Näillä fiiliksillä on kiva jatkaa huomisiin kisoihin! Käydään varmaan tänään alkuillasta muutamat flyballit tekemässä hallilla, koska meille on vuoro varattuna. Go RadioActivet! Kickille tekee hyvää meidän uusi laji, flyball. Kun olen käynyt itsekseni tekemässä, se tekee upeeta työtä! Ryhmätreeneissä tulee mokia, koska veikkaan muiden läsnäolon hieman tuovan haastetta, vaikka hyviä kääntöjä ollaan sielläkin saatu. Lisää treeniä vaan!

Kivaa viikonloppua!

1 kommentti: