tiistai 16. elokuuta 2011

Ohjureiden rakentelua


Heips,

Päätinpä nyt rakentaa omat ohjurit, sillä niitä tarvitaan jo itseasiassa tänä iltana! :) Verkot on kovin hankalat viritellä kiinni ja pleksin taivuttelu ei oikein innostanut sen jälkeen, kun erään treenikaverin kanssa huomattiin, että hänen tekemänsä polykarbonaattiohjurit eivät sopineetkaan kaikkiin kentälläoleviin keppeihin. Mikä siis neuvoksi, kun kepit ovat eri paksuisia? Halusin sellaiset ohjurit, jotka käyvät mahdollisimman monenpaksuisiin keppeihin. Sisäinen insinöörini heräsi ja ystäväni mr. Google toimi apuna ideoinnissa.

Materiaalit, joihin päädyin: (huom! testausta vailla)
- isän mökkityömaalta ylijäänyttä muoviputkea (lienee jotakin vesisysteemiä)
- muoviset jousipuristimet
- jesaria
Ensin mittasin, että mikä olisi ohjurin pituudeksi sopiva. Kokeiluun lähtee nyt 170cm mittaiset. Tuohon sitten lisäksi vielä klipsin tuoma mitta x 2.

Tarvikkeet eteisen lattialla. Eikun härkää sarvista ja hommiin!
Klipsit pakkauksessaan. Olisko ollu vähä alle 8e/pktVähän mittakaavaa.

Jesari, tuo pelastus. Näköjään tuli Cindyn nenä kans kuvaan.

Klipsi kiinnitettynä ohjuriin.
Tadaa!! Valmiit ohjurit! :) Jos nuo tuntuu löysiltä kepeissä, niin  kieritän tuohon ympyräosaan vähän jesaria, niin johan pitäis pysyä. Hintaa tälle 10 kappaleen ohjurisarjalle tuli 36e (+jesari oli 10,50e, sitä tosin ei kamalasti kulunut).


Muoks. Nyt on ohjurit testattu extreme-olosuhteissa. Turkoosit tartuntatassut saivat kyytiä, ku eivät meinanneet nuo klipsit mahtua meidän keppeihin. Nyt kuitenkin ovat entistä paremmat! Vähän ehkä jesaria lisää vahvikkeeksi. Hunni testaa.
Humppa.

3 kommenttia:

 1. Sattumalta eksyin sivuillesi etsiskellessäni ohjureiden hintoja, loistava idea sulla! Jos saan hieman matkia, niin taidan rakentaa omat ohjurit! Opiskelija kukkarolle paljon halvempaa :)

  -Mirva Komulainen

  VastaaPoista
 2. Minäkin tänne eksyin etsien ohjurien hintoja! Mageet nämä sinun versiot (:

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Olen kiinnostunut. Mistä olet klipsejä hankkinut ja ssopisivatko ne ohuisiin vinkokeppeihin joiden paksuus on noin 2 cm? Miten kiinnitit klisit putkiin ja mistähän tuota putkea saisi tai vastaavaa materiaalia. Laita vaikka sähköpostia: johannavaisanen709@msn.com

  VastaaPoista