lauantai 14. huhtikuuta 2012

Treeniä, onnistunutta treeniä!

Olin tänään koutsimassa agia ja päätin jäädä tekemään oman treenini Cipun ja Bean kanssa. En oo Cipua treenannu radanomaisesti tai muutenkaan kunnolla lähes puoleen vuoteen. Ai vitsi, miten hieno fiilis tuli! Beankin kanssa läväytettiin nollalla ekana läpi! :))) Lisää tätä!

Tässä ratapiirros.

Tein nuo mustat. Välistävedot 4-5, viskileikkaus 6:lle, pakkovalssi 11, ennakoiva valssi 13 ja siinä se sit oliki. Ei mikään vaikea treeni. Mun treenifilosofiani onkin, että muutama haasteellinen kohta ja sit perusagia, joka kuitenkin vaatii keskittymistä. Esim. onnistunut valinta oli laittaa kepit radalle kontaktin jälkeen, kun noita punaisia esteitä oli tekemässä koirakoita, jotka ei kauaa ole harrastaneet ja kepit osana rataa on vielä uus juttu. Kontaktilta (onoff-pysäytys) saa kuitenkin ikäänkuin uuden startin radalle. Jos olis laittanu hyppyjen tai putken jälkeen kepit, ei onnistumisprosentti olis ollu varmaan yhtä hyvä kuin näin!

Ja vaikka halli on suht pieni, pyrin pitään sen 6m:n estevälin, vähintään. Joskus tulee tiukempi väli, mutta ei ikinä alle 5m. Kisoissa kuitenkin kun on pidemmät välit, niin on ihan turhaa treenata liian ahtaasti. Tottakai se vaatiin vähän ajatustyötä, että saa esteet mahtumaan, mutta harjoittelulla oon onnistunut ainakin ite saamaan tosi kivoja ratoja. Tämä oli itseasiassa yksi onnistunut ratasuunnitelma! Saatiin oikeasti hienoja suorituksia ja näin.

Mutta Cipuun ja Beaan. En Bean kanssa oikein kerinny tekemään viskiä, se tais olla enemmänkin takaakiertotakaaleikkaus, vaikka käytännössä kai sama asia, mutta ohjaajan sijoittuminen on vain eri. Ei toi mikään backlappikään ollut. Mut sama se, hyvin meni! Vaikein kohta Bean kanssa oli yllättäen toi musta 13. Perskule, että en saa sitä ennakoimallakaan kokoamaan! Cindy teki tossa aivan älyttömän hienon laukan lyhennyksen ja kääntyi ihan minipienellä käännöksellä 14:lle. En saa Beaa millään kokoamaan. Hitsi. No, onneks tein maanantaina oikein onnistuneita putkijarrutuksia. Siinä se kääntyy tosi hyvin, mutta oi miksi nää hypyt on niin vaikeita?! Ei sentään tullu rimoja alas, mutta ne kaarteet. Kun on ite niin vaativa vielä lisäks. No, jokatapauksessa fiilis on ihan kingi tästä treenistä! Vois harkita kisojakin pikkuhiljaa!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Hyvä te, ja varsinkin Cipu :)Hyvän näköinen treeni. Sitä saanee lainata? Jaija

    VastaaPoista