lauantai 28. tammikuuta 2012

Kuulumisia sairaslomalta

Hei vaan,

Onkin hetki edellisestä blogautuksesta. Paljon on tapahtunut. Niin hyvää kuin huonoakin. Aloitetaan vaikka niillä huonoilla uutisilla, koska ne kääntyvät hyviksi. Viime viikolla Kick alkoi oksentamaan keskiviikkona. Torstaina vein sen lekuriin nesteytykseen, kun luulin sillä olevan jokin vatsapöpö. No, ei ollut, vaan suolitukos. How nice. :( Röntgenissä näkyi "luun tiheyden omaava kappale." Neiti oli hotkaissut liian ison palan luuta kerrallaan. Perjantaina se leikattiin, mutta kaikeksi onneksi ohutsuolta ei ollut mennyt kuolioon. Nyt on neidolla masussa 13 tikkiä ja vähän iisimmin otetaan. Leikkauksesta on nyt hieman yli viikko, eikä ole kipuillut tms yhtään. Nyt vain kunnon matokuurit kehiin koko konkkaronkalle, nimittäin neidosta löytyi myös sellaisia... Yäh.

No, Kick voi siis paljon paremmin ja on oma itsensä. <3 Ollaan treenailtu leikkimistä pienissä erissä, lähinnä vain lapasen kanssa lenkillä luoksetulon palkkana. Myös sivulle-viereen-seuraa-sit -juttuja. Ainiin ja tietenkin paikallaoloa! Se onkin edistynyt huimasti. Kick on ihan älyttömän nälkäinen ja ahne pentu, joten ollaan treenattu istumista ruoka-ajan yhteydessä. Alkuun ruoan saaminen kesti Kickillä kauan, sillä aina kun kuppia laski alaspäin, peppu nousi. Kuppi takaisin ylös ja uudestaan. Alkuun olisi tietysti koira kuollut nälkään, jos olisin vaatinut kuun taivaalta. Ensin riitti se, että kupin kärki kosketti maata ja tyttö sai luvan. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että Kick voi kököttää parin metrin päässä kupista ja lasken kupin maahan, K nököttää edelleen paikallaan. Peppu saattaa kerran nousta, mutta se ei silti ampaise kupille. Käsken uudelleen istumaan ja taas odotetaan. Käsky "okei," antaa luvan mennä. Hirmuhienosti se kyllä edistyy!

Shelttirintamalla ei mitään erityistä. Nyt tosin viikonloppuna pitäisi kyhätä auton takakontti sellaiseen järjestelmään, että siellä voi kuskata kaikkia kolmea järkevästi. Kick ei tuon lautasantenninsa kanssa nimittäin oikein mahdu häkkeihin..

tiistai 17. tammikuuta 2012

Angry Birds Pantoja!



JEII!


Kävin Eurokankaassa ja sielläpä oli Angry Birds -kankaita. Teinpä sitten kaikille pannat. Kick onkin kasvanut sen verran, että tartti saadakin isompi panta. Tikatasta löytyi metallirenkaat ja heijastin-nylonnauha.

"Mä painan tästä, nii tulee valmiiks! Täysii!"
Cipu
Cipun

Styypit

Kickin

Peto
Bean
Petsson

lauantai 14. tammikuuta 2012

Back to basics with Kick

Jaahas, saatiin erinomaisen suoraa palautetta Kickin treenaamisesta. Jätetään agility hautumaan ja keskitytään leikkimiseen ja sitä kautta kierroksien kasvattamiseen. Erinomaista, sillä oma lähestymistapani kierroksien kasvattamiseen taisi olla väärä malin kanssa. Sheltillä se on toiminut suhteellisen hyvin, mutta mali vaatii erilaista treeniä.

Ensimmäiseksi otamme lelun kauniiseen käteen ja menemme ulos leikkimään. Kickin pitäisi saada kierroksia entistä enemmän lelun kanssa. Saatan tarvita apuohjaajaa, mutta eiköhän sellaisia löydy tarpeen vaatiessa. Saan myös suunnata ämpäriostoksille. Ämpäriä tullaan käyttämään lelun nostamiseksi maantasosta. Nyt nenä pystyyn ja iloisin mielin leikkikentälle. Vähän semmoinen siipi maassa -fiilis, mutta onneksi en nyt mitään katastrofaalisen hirveää liene kuitenkaan tehnyt. Lähinnä pääpointtina se, että pentua ei kannata opettaa tekemään agilityä puolilla kierroksilla. Me kuitenkin tahdotaan vain täysillä tehtyjä onnistumisia. Siihenhän kaikki varmasti tähtäävät. Lähestymiskeinoja on tietenkin monia.

Välillä vain meinaa unohtua se, että Kick on vielä tosi nuori ja lapsen tehtävä on leikki. Okei, pisin pätkä, mitä ollaan agihallilla nyt tehty, on ollut tämä: http://www.youtube.com/watch?v=X_HqD_XkCsE&list=UUilIrZaUTcVOxEVmzNyHEjw&index=1&feature=plcp. Että sinänsä ei täysin metsässä olla, vähän ehkä penkan puolella. Ohjeet, jotka saatiin Annickilta Belgiasta, ovat selkeät ja toivotaan, että saadaan kierroksia nousemaan. Eiköhän.

Jahka pentunen heräilee päikkäreiltään, suunnataan ulos pakkaseen -leikkimään! Lisää ajatelmia seuraa varmasti.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kick kasvaa

Kick on nyt noin 14,5 viikkoa. Mittasin neitokaisen ja säkä oli ~43 cm. 


maanantai 9. tammikuuta 2012

Kick treenaamassa Hakkilassa

Jeii,

Käytiin jälleen treenaamassa vauviksen kanssa. Haasteellinen paikka treenata tuo Hakkila. Pidän hallista, mutta siellä on ihan kaamea määrä hajuja. Ahne pentu sitäpaitsi paikallistaa kaiken lähestulkoon syömäkelpoisen. Leikkimiseen siis pääsääntöisesti keskitytään. Alkuun ei meinannu millään löytyä tarpeeksi potkua, kun hajut oli niin kivoja. Sittenpä päätin olla Kickille törkeä ja laitoin sen huutamaan seinään kiinni.

Hain Bean autosta ja tehtiin keppien avokulmaan lähetystä, laiska kun olin. :) Hyvä treeni kyllä Beallekin, sillä keppien suuntaisesti oli suora putki ja Bean piti se ignoorata kepeille mentäessä. Ei me kauheasti tehty toistoja. Oli kiva lopettaa onnistumiseen. Jotain superia Beastakin: palkkautui suht ok tennispallolla!!! siis Bea! Etupalkalla! JEAH! :)

No, Kick oli saanut mustasukkaisuutta annoksensa ja oli aika pelastaa mechelse herder hallin seinästä. Ah, sitä rakkauden määrää! :) Leikkiminen olikin yhtäkkiä aivan älyttömän kivaa ja yhdessä olikin sairaan siistii tehdä. Allu tuli vähän sitten loppuun avuksi. Tämä oli eka kerta, kun tehtiin kahta estettä peräkkäin. Me edetään aika hitaasti, mutta erittäin varmasti. Treenattiin sisällä tänään sohvatyynykontaktilla onoffia ja nenukkia. Aivan sikakivasti saatiin jo parin metrin päästä lähestyminen. Samaan syssyyn tuli treenattua paikallaanoloa. Sitä en jaksanut videoida.

Tässä kuitenkin videokoostetta Kick:n hallitreenistä:


lauantai 7. tammikuuta 2012

Jee, lunta!

Saatiin nyt ekaa kertaa tänä talvena lunta niin, että voi sanoa. Yritin kuvata tyttöjä, kun aurinko paistoi niin nätisti, mutta olis pitäny mennä vähän jonnekin kauemmas, että olisivat voineet olla vapaana. Kickin paikallaolo kun ei vielä ihan valokuvausta kestä. ;) Kova oli ainakin yritys.

Aurinko häikäisi, se kun ei ole pitkään aikaan paistanut. Siiseli <3 
Bea-söpö

Kick(i)-muru

Pitkän kuonon voi työntää lumeen!

Pikku-Kick

Heavy training day

Käytiinpä Jounin treeneissä tänään. Oli aikas hiki ja väsy niiden jälkeen, sillä meillä oli kolme tuntia aikaa ja kuusi koirakkoa. Treenasin samalla kyllä sekä Cipun että Kickin, siis Bean lisäksi. Kaikki oli taitavia! Kickillä oli erinomainen draivi ja tehtiin puomin alla olevaa putkea, jonka pää oli vähän käännetty. Neiti osas! Bean treeneistä ratapätkä alempana. Meille haasteellista oli jälleen kerran se, että malttaisin antaa Bean suorittaa hypyt rauhassa. Rimat tulee alas. Pieniä huolimattomuusvirheitä tuli myös.

Ensimmäisellä treenipätkällä alku oli haastava meille, sillä työntö muurille, jonka jälkeen hypyn kautta kolmelle takaakierrolle. Ei siinä sinänsä mitään vaikeaa ole, rytmitys on vain mulla välilä pahasti hakusessa. Loppuosa meni joka kerta virheettä (kepeiltä eteenpäin).

Toisen treenin vaikein juttu oli ehkä pituuden takaaleikkauksen ajoitus. Eikä sekään nyt varsinaisesti vaikea ole. Kaiken kaikkiaan hyvä mieli kyllä treenistä! Ehdottomasti. :) Vitsi, kun sais noi huolimattomuusvirheet vain omasta ohjauksesta pois, niin olis hyvä.... Siinä meillä uuden vuoden lupaus. Nojaa. Virheitä sattuu, pitäis vaan malttaa ohjata este kerrallaan.


Onnistuneita ja hikisiä treenejä myös muille!!


Uimakouluuuuuu

Heissan ja oikein hyvää uutta vuotta!

Uusia treenisuunnitelmia ja lupauksia, tietenkin. Katsotaan, miten tulevan vuoden käy. Suurin toiveeni olisi, että pysyttäisiin kaikki ehjinä ja treenikuntoisina. Kaikki muu on plussaa. No, me aloitettiin vuosi käymällä 3. päivä Satun ja shelttien kanssa testaamassa uusi koirauimala. Aikas hauskaa oli! Saatiin vähän videopätkää, harmi vain, ettei Kickin uimasuorituksia saatu videolle. No, seuraavalla kerralla sitten. Satu otti myös hauskoja kuvia! Niiden kopiraitti on sitte Satun, luonnollisesti.






maanantai 2. tammikuuta 2012

Treenailua ja riekkumista

Me ollaan aloitettu Kickin kanssa suoran putken treenaaminen. Saatiin Iidalta lisäideaa palkkaamisen suhteen. Ollaan tehty jahtaamispalkkausta siten, että hihnaan on kiinnitetty lelu. Hyvin pentu lähtee leikkiin mukaan! Ollaan treenailtu parissa eri hallissa, mikä on itsessään jo erittäin hyvää treeniä. Sekä Allun että Rex-puuceen että muiden kanssa. Muutamat kerrat ollaan tosiaan käyty hallilla, tehty muutama nenäkosketus-onoff puomin alastulolla ja sitten vain putkea. Välillä niin, että Allu on pitänyt K:sta kiinni ja minä juossut vetäen lelua perässä tai sitten jos oon yksin ollut, niin olen ohjannut K:n putkeen ja juossut palkan kanssa tai heittänyt palkan. Vähän oon putken ulostuloakin jo käännellyt. Pitäis vielä saada tuohon lisäpotkua niin, että vois lähettää sen palkalle, kuolleeseen palkkaan siis. Ehkä tosin oon liian vaativa, kun pentu on vasta 13 viikkoinen. Kärsivällisyyttä vain ja lisää treeniä. Eikä tuon kanssa voi montaa toistoa vielä tehdäkään.

Tänään nuorimmaiset riekkuivat ja sainpa tallennettua videolle:
Sen jälkeen oltiin väsyjä...


Tämänpäiväisen treenin jälkeen sain mentoroitavaltani, Sarilta ihan älyhauskan paidan! Idea paidassa on se, että Sari on"jostain syystä" nimittäneet mua reksiksi... En mä oikeasti ole mikään natsikoutsi ;)
Tässä kuva: